Rideskolen for våren 2023

Ponni Rideskolen!

NB! Påmelding til høsten har startet! Trykk på knappen over!                     Tilbud til EKTE ponniryttere i alderen 3 – 7 år!  

Fra uke 12. er vi i full gang med rideskolen for våren 2023.

Vi starter opp igjen med 12 ukers kurs fra uke 12. t.o.m. uke 24.! Med flere spennende kurs på Timeplanen 2023-Førstemann til mølla prinsippet! 

FOR PÅMELDING-Klikk deg inn i nettbutikken “PÅMELDING RIDESKOLEN” og registrer deg for å sikre DEG plass i dag!

Lære litt ekstra;

Hvilke hester som har de forskjellige farger og avtegn. Så bruk tid på å finne ut av hva slags farger og avtegn de forskjellige rideskolehestene våre har.

For dere som har ridd en del og elsker sprang . Hjemme lekse. Ta frem en målestokk og lær dere å gå 1 meter mellom skrittene. Vi må kunne avstander mellom hinder.  Prøv å finn ut selv hva slags forskjellige typer hinder vi har.

Vi forholder oss til en hver tid gjeldene rettningslinjer om smittevern. Gjeldene rettningslinjer henger på lapp utenfor stallen og på døren inn til tribunen, og vi setter pris på at alle forholder seg til disse.

Det skal være trygt å komme på ridning hos oss!

Timeplan Våren 2023 – NYHETER:

Dersom du er usikker på hvilket kurs som er riktig for deg er det bare å ta kontakt med Monica på post@stallverdensende.no eller 90128457.

Alle kursene følger skolekalenderen i forhold til ferie og helligdager!
Så lenge en time ikke er full er det ikke noe problem å starte på et kurs selv om det allerede er i gang. Ta kontakt om du er usikker på hvilken time som passer for deg og ditt nivå.

NB!!! Det blir 9 mandagskurs, 12 tirsdagskurs og 11 onsdagskurs siden vi følger helligdager og røde dager utgår.

Gjeldende timeplan fra og med Uke 12.

Timeplan

Mandag

17:00-17:45: Lett øvet

17:50-18:35: Lett øvet 3

18:50-19:35: Øvet Sprang

Tirsdag

17:00-17:45: Nybegynner kurs / Knøttekurs

17:50-18:35: Voksen nybegynner / Lett øvet

18:40-19:25: Øvet Sprang

19:30-20:15: Øvet Sprang

Onsdag

17:00-17:45: Voksen/ungdoms-kurs

17:45-18:30: Nybegynner I kurs / Lett Øvet kurs

18:30-19:15: Nybegynner II

19:15-20:00: Sprang øvet

Torsdag

Arrangementer! Se Facebook, Instagram og nyhetsbrev til våre faste rideskole elever 🙂

Fredag
Vi har ingen faste kurs på fredager, men mulighet for booking av privattimer og gruppetimer.

Vi setter opp nye kurs når det er etterspørsel. Vi har timer på formiddagene, men har også mulighet til å lage flere kurs her som for eksempel timer med tilrettelagt ridning, privattimer, voksenkurs, venninnegjenger, firmagrupper eller andre ordinære timer. Ta kontakt om du lurer på noe!

Ved spørsmål, kontakt Rideskoleansvarlig Monica på post@stallverdensende.no eller på telefon 90128457.

Om våre kurs:

Knøttekurs: Disse kursene er lagt opp for elever opp til året de fyller syv år. Her fokuserer vi på lek og moro med hest på en sikker måte så elevene blir trygge i omgang med våre hester. I løpet av disse kursene skal elevene gå gjennom stell og håndtering av hester i og utenfor stallen, ridning av hester på bane med enkle rideveier i ulike gangarter, samt ri på tur. Vi legger vekt på at elevene skal ha det gøy og oppleve mestring på timene!

Nybegynnerkurs: Dette kurset er for nye elever som ikke har erfaring med hest og ridning fra tidligere. Her går man gjennom håndering av hest fra bakken, børsting, på- og avsaling på en sikker måte. I tillegg lærer elevene grunnleggende ridning med ridebanens veier, bommer på bakken og hopping av små hinder og ridnig i alle gangarter. Det vil også være lek med hest hvor vi rir voltige, gymkhana eller tar med hestene ut på tur om været tillater det. Målet er at elevene skal bli trygge i omgang med hesten og få en god grunnleggende balanse på hesteryggen før man tar steget videre på neste kurs. Nybegynnerkurset deles inn i Nybegynner og Nybegynner+ hvor Nybegynner+ er for de som mestrer hesten i skritt og trav, men som må øve mer på galoppen.

Lett øvet: På lett øvet nivå begynner vi å gå mer i dybden på rytterens sits og korrekt bruk av sete, sjenkel og tøyle. Her vil vi introdusere dressurøvelser som fordelsvendinger og sjenkelvikninger samt litt mer avanserte øvelser med bommer og hinder. Vi vil også ta med elevene på tur med hestene og gi elevene mer forståelse for hest i trafikken, og det vil fortsatt være fokus på at det skal være gøy å ri og vi vil ha med litt lek med hestene, voltige, gymkhana og lignende. I løpet av semesteret er det også lagt opp til å ha litt teori som er lagt opp til nivået på kurset. Målet er at rytterne skal mestre flere ulike hester i alle gangarter og i ulike type øvelser.

Øvet: På øvet kurs går vi i dybden på rytterens sits og bruk av hjelpere. Vi introduserer nye dressurøvelser og fokuserer på at rytterne skal lære å ri hesten til en god kontakt i alle gangarter fra sete og sjenkel fram til hånden. Det vil også bli høyere teknisk vanskelighetsgrad på øvelser med bommer og hinder. Man vil også innom turridning på dette nivået og det vil også være mulighet for å trene utendørs på feltrittsbanen så lenge elevene mestrer hestene på en sikker og trygg måte. Målet for dette nivået er at eleven skal få en dypere forståelse for takt, rytme, kontakt med hesten, egen sits og bruk av hjelpere slik at de kan ri flere ulike typer hester til tøylen.

Voksen: Voksenkursene våre er lagt opp så det skal være sosialt og gøy å komme på kurs, samt at undervisningen skal være tilpasset en voksen elev. Disse timene er lagt opp som nybegynner, lett øvet, og øvet kurs. Her er det mulig for voksne som aldri har ridd før å bli med og oppleve hvor fantastisk det er å ri og holde på med hesten, det er mulig for voksne som har ridd tidligere å å ta opp ridningen igjen og det er mulig for voksne ryttere som har holdt på lenge å utvikle seg på det nivået man er på. Her skal det være rom for deg som vil teste ut å ri for første gang og deg som vil ut å ri øvelser opp til Grand Prix nivå.

Cavalettikurs: Cavalettikurset er tilpasset for deg som synes sprang er gøy og har lyst til å begynne på sprangkurs etterhvert. Dette kursete er en fin overgang fra ordinære kurs til sprangkurs hvor det fortsatt er mye fokus på dressur, rytterens sits og hvordan hesten går og bruker kroppen, men det er litt mer sprang og bommarbeid enn på et ordinært kurs. Øvelsene i sprangen blir også mer teknisk vanskelig enn på de ordinære kursene. Før man melder på cavalettikurs skal man først avklare med Monica at det er riktig nivå og time for deg.

Sprangkurs: Dette er kurset for deg som ønsker å utvikle deg mer innenfor sprang og satse mot å ri konkurranser. Her fokuserer man på sprangrettet dressur, bakkearbeid og ulike typer sprangøvelser som skal forberede eleven på å kunne reise ut og ri stevner. Det vil også være teori rettet mot dette. For å være med på disse kursene skal man mestre hesten i alle gangarter og ha hoppet hinder tidligere. Kursene er delt inn i lett øvet, øvet og viderekommen, så dersom man skal begynne på sitt første kombinertkurs skal man begynne på lett øvet nivå. Målet med disse kursene er at man skal få en forståelse for hvordan hesten hopper og hva som skal til for å få et godt sprang, kunne mestre ulike øvelser med hinder og vite hva som skal til for å ta med hesten ut på et stevne. Vi har en ordning hvor vi legger opp til at de som rir kombinertkurs kan være med på stevner utenfor rideskolen dersom det er ønsket (Satsningsgruppe). Før man melder på sprangkurs skal man først avklare med Monica at det er riktig nivå og time for deg.

Nyttig info og betingelser for Rideskolen:

Betingelsene i påmeldingen gjelder også for våre elever som deltar på aktiviteter i regi av Rideskolen utenom de ordinære timene. Se betingelsene.

Betaling

  • Alle våre kurs betales i sin helhet ved påmelding i nettbutikken.

Informasjon og Nyhetsbrev på e-post

  • Informasjon/nyhetsbrev om rideskolen sendes kursdeltagere/betalere på den e-post som oppgis i påmeldingsskjemaet.

Ved spørsmål, kontakt Rideskoleansvarlig Monica på post@stallverdensende.no eller på telefon 90128457.